Noriu Stoti i KMu

Čia diskusijos, klausimai ir patarimai būsimiesiams mūsų Alma Mater gyventojams

Re: Noriu Stoti i KMu

Standartinė Devia 2010 01 31, 12:34

Sveiki, būsimi/esantys KMU studentai,

Atklydau čia paklausti jūsų nuomonės vienu klausimu, tačiau nenorėjau be reikalo kurti naujos temos, taigi rašau čia.

Šiuo metu esu dešimtokas ir, savaime suprantama, planuoju studijas KMU (kodėl gi dar čia būčiau ;) ). Dažnai pagalvodavau apie medicinos (arba odontologijos) studijas netgi prieš metus, tačiau tik dabar nusprendžiau tikrai pradėti domėtis šiuo reikalu. Pasidomėjęs kažkaip pradėjau abejoti savo jėgomis.

Mokausi aš galima sakyti gerai - pirmąjį 10 klasės pusmetį baigiau 9,76 vidurkiu. Bio/che/mat - 10, lt - 9. Tačiau kai pasivarčiau valstybinių egzaminų užduotis, pasižiūrėjau jų programą, supratau, jog esu beveik viską pamiršęs iš senesnių klasių. Suprantu, dar 2 metai gimnazijoje manęs laukia, bet per juos galėčiau užmiršti tai, ką ir dabar mokausi.

Žinau, skamba absurdiškai. Tarkim aš viską sistemingai pasikartočiau pagal egzaminų programą bei įstočiau į KMU (tarkim į betkurį fakultetą). Tačiau būčiau istojęs ilgo ruošimosi dėka. Ir man kyla klausimas, ar aš galėčiau patempti studijas KMU? Į šį klausimą tik aš pats galiu atsakyti, tačiau norėčiau sužinoti, gal ir kitiems yra buvę panašiai - atrodo, mokaisi gerai, tačiau po kiek laiko visiškai nieko nepameni.

Atsiprašau, jei situacija atrodo žiauriai absurdiška, man pačiam rašant kvailai skambėjo :D Bet vistiek, reikia susižinoti.
Devia
Studentas

Standartinė siekianti 2010 01 31, 15:08

Deivia, žinok vienuoliktoje klasėje pasirinkęs visus reikiamsu dalykus A lygiu, eisi vėl viską iš naujo pagal egzainų programą, ir patikėk manimi neatrodys taip viskas pamiršta. Daug dalykų sužinosi, bet daug ir pasikartosi. :) Svarbu, kad mokytų geri mokytojai ir gerai paruoštų. Svarbiausia pats sau išsikelk motivaciją mokytis ir jeigu nepradėsi tingėti, nemanau, kad Tavo pažymiai suprastės ir kad būtent dėl to išlaikysi blogai egzaminus. :) Sėkmės.
siekianti

Standartinė Devia 2010 02 01, 18:29

Dėkui už padrasinimus. Stengiuosi sau vis priminti, kad dar 2 metai, spėsiu gerai pasiruošti.
Devia
Studentas

Standartinė eziukai 2010 02 01, 19:28

Devia, mokaisi tu neblogai. 11-12 klasėj bus laiko ir pakartoti, ir naujo išmokti. Į KMU stoja daugelis po kruopštaus pasiruošimo (kaip ir aš). Manyčiau, kad tikrai "paveši" krūvį. Tiesiog turėk tikslą ir jį įgyvendinsi. Manau, kad gali drąsiai mąstyti tiek apie mediciną, tiek apie odontologiją. Kažkaip visi ištveria... O tie žmonės, kurie moka sistemingai dirbti ir turi daug užsispyrimo tikrai daug pasiekia. Tai sėkmės ;).
kosminė anatomija // http://studentusmedicus.lt // Prieš klausdamas ko nors, būtinai patikrink google, ar nėra atsakymo.
eziukai
Forumo gyventojas

Standartinė Ilona 2010 07 27, 17:09

Giedre rašė:
_porta_ to giedre rašė:hm...taj kokia grupe gresia jei imi pvz rusu?...ar kmu anglu kalba is tikro svarbi? jei tajp taj jau dabar varau mokytis :) ;)

Buna 27 grupes. Buna mazdaug 22 grupes anglu kas mokosi, 2-3 grupes vokieciu, 1-2 grupes prancuzu ir 1 grupe rusu. paskutinese grupese buna tie, kas mokosi ne anglu.

Atleiskite, norejau pasiklausti, del tu kalbu....nejau medicinoje buna anglu kalbos paskaitos? prie ko cia tas grupiu skirstymas?
Ilona

Standartinė Aurimas 2010 07 27, 20:20

būna 1-3 kursuose :)
Vartotojo avataras
Aurimas
Nepriklausomas informatorius

Standartinė Svečias 2010 07 28, 15:36

Sveiki, koks šiais metais buvo minimalus balas į vf vietą medicinoje? :)
Svečias

Standartinė Taipp 2010 07 29, 22:54

Medicina - 19.18
Taipp
Studentas

Standartinė Ilona 2010 08 01, 16:59

Taipp rašė:Medicina - 19.18

O norint istot i mokamas studijas, koki bala reikia turet?
Ilona

Standartinė leja123 2010 08 03, 17:01

Sveiki :) esu būsima 11-toke ir mastau po dvylikos klasiu stoti i medicina, bent jau noreciau. taciau dabar, kai pradejau labiau dometis stojimais ir pan. visa tai pradejo mane nejuokais gasdinti... Labai prasau padekite man ir apsvieskite is jusu asmenines patirties, ar butu imanoma istoti PAPRASTAM zmogeliui i medicina, kuris anaiptol nera nei koks proto guzas, nei olimpijadininkas... juolab neturintis geros atminties (kuri, mano manymo, yra tikrai labai svarbi norint tapti mediku) ir jauciantis baime zmogaus kunui. :( pazymiu vidurkis 9.5 , bet zinot, kai pasistengi ir gauni gerus. bet esme tame, jog nesijauciu verta tu balu, tiesiog nepakankamai protinga norint tapti gydytoja (cia mano nuomone apie save). o girdejau KMU mokosi visi kone moksliukai, tad kaip ten yra? ir ar man butu kokiu sansu, ar geriau "nesokti auksciau bambos" ? ar pripratimas prie kraujo ir vbisa kita yra priprantamas, ar iskart turi buti toks saltu nervu? pradejau stipriai abejoti savo galimybemis. noro ilgai ir sunkiai mokytis pas mane yra, taciau ar as tam buciau pajegi?

is anksto dekoju uz info.
leja123
Studentas

AnkstesnisKitas

Grįžti į Klausimai ir patarimai būsimiesiams KMU studentams

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias